enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,4347
EURO
36,2908
ALTIN
2.837,80
BIST
9.389,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
14°C
İstanbul
14°C
Az Bulutlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Yağmurlu
20°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
17°C

SQUAT HALK GÖZÜNDE ÇOK MU ZOR?

SQUAT HALK GÖZÜNDE ÇOK MU ZOR?
30.01.2023 16:48
0
A+
A-

SQUAT HALK GÖZÜNDE ÇOK MU ZOR?
İlk yapmaya başladığınızda çokça yorulup ve biran önce bitsin diye dua edeceğiniz fakat bir süre sonra zorlanmadan yaptığınızı fark ettiğiniz eğlenceli olduğunu bile söyleyeceğiniz bir spor dalı kendileri.

Squat’ı yaparken en öncelikli dikkat etmeniz gereken yer; ”NEFES” tir. Çömelip her kalktığınızda devamlı nefes nefese kalıyorsanız bilin ki yanlış yapıyorsunuz. Yavaş yavaş yapınız. Hareketin en temel prensibi çömelirken nefesinizi tutacaksınız, kalkarken ise nefesinizi vereceksiniz. Ayrıca tüm etkinlik boyunca ara ara dinlenmeleri unutmamak gerekir. Örneğin 40 kadar squat yaptıktan sonra 1-2 dakika dinlenmeyi unutmayın. Amacımız nefesimizi yormamak.

Bir süre zaman geçti artık vücut ısındı eskisi kadar zorlanmıyor ve siz squat sayınızı 100 e çıkardınız. Bu sayıyı bir anda yapmak zorunda değilsiniz. Sabah ve akşam olmak üzere ikiye bölerek yapabilirsiniz.

Hareketi yanlış yaptığınız sürece faydasını ve etkisini göremezsiniz. En temel püf noktalardan birisi de kalkarken bel bölgenizi kullanmayız yalnızca ayaklardaki topukları kullanınız. Çömelirken belinizin dik durmasına özen gösterin.

Eğer vücut ağırlığınız ile daha önce squat antrenmanları yaptınız ve artık vücut ağırlığınızın size yeterli olmadığını düşünüyorsanız, küçük ağırlıklar ile squat yapımına başlama vaktiniz gelmiş demektir. Çoğumuz daha önce squat yapmadan ağırlık ilaveli squat yapmaya çalışıyor ve ham olan kaslarının ağrısıyla 1 hafta spora gidemeyebiliyor hatta spora komple son verebiliyor. Bu sebeple kendinizi tanıyın ve daha sonra ağırlıklı squat çalışmalarına başlayın.

Squatın Faydalarına gelecek olursak;

Kalçaların sıkılaşması ve toplu görünmesine bilhassa ilerlemiş yaştaki kadınlarda çok fayda sağlamaktadır. Yaşla beraber meydana gelen sarkmalara karşı birebir etkilidir.

Güçlenen bacaklarınız sayesinde hızlı hareket kabiliyetine kavuşursunuz.

Zor denebilecek antrenmanlarda dahi vücut direnciniz artmış olacaktır.

Bacak ve kaslara etkisi kadar erkek ve kadınlarda duruş bozukluğu yaşayanlar içinde etkili bir çözümdür. Başta kamburluk ve diğer duruş bozukluklarınızın biran evvel düzelmesini sağlayacaktır.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error: Content is protected !!